logo website links2

header rechts 2

Technische zakenAlle informatie voor leiders en trainers

Leiders

Informatie jeugdleiders

 • Ieder jaar is er de mogelijkheid om vanuit vv DEES deel te nemen aan de avondwandelvierdaagse. Leiders kunnen hun team hiervoor opgeven.
 • Voor ieder jeugdteam is er jaarlijks een bedrag beschikbaar voor een teamuitje of teamactiviteit. Voor informatie kunnen leiders terecht bij de penningmeester, Joep Franssen ( vvdeespenningmeester@gmail.com ).
 • Leiders van de B; Neem voor informatie over invoering spelregelbewijs 2e jaars B junioren alvast eens een kijkje op www.voetbalmasterz.nl
 • Voor/na iedere wedstrijd dient een digitaal wedstrijdformulier te worden ingevuld
 • Indien gewenst kan er gebruik worden gemaakt van een format ' afspraken jeugd'
 • Zie ook; www.deaanvoerders.nl/gouden-regels

Trainers

 

Informatie trainers

- trainingen voor F spelers eerste jaars
- trainingen voor F spelers tweede jaars
- trainingen voor E spelers eerste jaars
- trainingen voor E spelers tweede jaars
- trainingen voor D spelers eerste jaars
- trainingen voor D spelers tweede jaars
- trainingen voor C spelers
- trainingen voor B spelers
- trainingen voor A spelers

Ook op de volgende links is oefenstof te vinden:

Trainingen

 

Het hele jaar door wordt er, mits het weer het toe laat, getraind op ons sportpark 'de Meren'. In principe wordt er in schoolvakanties niet getraind. Indien trainers er voor kiezen hiervan af te wijken, zullen zij zelf hiervan hun teamleden en de terreinfunctionarissen op de hoogte brengen.

Informatie over talententraining D- en E-jeugd zie Kempische voetbalclubs. Informatie over de locatie en data, klik hier.

Meer informatie over Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt  klik hier 
- Informatie over rekken

 

 • AFMELDEN +

  Voetballen is een teamsport. Daarom moeten spelers/speelsters, die niet naar de training of wedstrijd kunnen komen, zich tijdig met opgave van reden afmelden bij hun trainer of leider. Studie kan een reden tot afmelding zijn. De speler/speelster moet echter proberen zijn tijd zo in te delen dat school en voetballen samengaan. Afmeldingen moet men tot het uiterste beperken. Afwezigheid kan bij een teamsport de overige leden beperken.

  Voor de trainingen dient men zich vooraf altijd af te melden bij de trainer. Voor wedstrijden dient uiterlijk woensdagavond te worden afgemeld bij de leider van het team, zodat de leider voor een vervanger kan zorgen indien dit nodig is. Op welke manier moet worden afgemeld (telefonisch, whatsapp, of anders) wordt door de betreffende leider/trainer met de spelers afgesproken.

  Beëindigen van lidmaatschap voor het nieuwe seizoen dient te gebeuren voor 1 april. Voor jeugdleden kan dit per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Senioren kunnen zich afmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • SCHEIDSRECHTERS +

  Om een wedstrijd te spelen, is een scheidsrechter natuurlijk erg belangrijk. Bij vv DEES hebben wij onze eigen verenigingsscheidsrechters, zowel voor de Jeugdafdeling, als voor de Seniorenafdeling.Ieder seizoen werven wij scheidsrechters vanuit onze D-jeugd, zodat die een gratis Pupillencursus kunnen volgen via de KNVB. Met dit certificaat mogen zij dan E-, F- en miniwedstrijden leiden. Natuurlijk mogen ook andere vrijwilligers een dergelijke cursus volgen. Scheidsrechters die vervolgens verder willen in het vak, krijgen een Juniorscheidsrechtercursus aangeboden. Zij mogen dan wedstrijden van de C en D begeleiden.Omdat er met regelmaat een tekort is aan scheidsrechters, zijn wij altijd op zoek naar zulke vrijwilligers. Mocht je dus interesse hebben, dan vernemen we dit graag!De club zorgt uiteraard voor een scheidsrechters tenue, materiaal en een vergoeding.

  In verband met een eventueel tekort aan scheidsrechters is het ook mogelijk, dat een leider van een elftal zelf zal moeten fluiten. Het kan zo zijn dat een elftal zelf voor een scheidsrechter zal moeten zorgen.

  Het Centrum voor Jeugd & Gezin heeft een aantal tips voor ouders, die tijdens wedstrijden naar hun kinderen komen kijken. Namens onze scheidsrechters willen we alle ouders en andere supporters, vragen deze tips ter harte te nemen. Zie flyer.

  Contactpersoon voor jeugdscheidsrechters is Thomas Tholen.

 • INDELING TEAMS +

  Criteria indeling jeugdteams

  Uitgangspunten (voor zover mogelijk):
  • De teams van de pupillen niet te groot maken, zodat ze zoveel mogelijk kunnen voetballen.
  • De spelers worden op basis van hun gedrag en leeftijd in een team ingedeeld door de jeugdcommissie en evt jeugdcoördinator, in overleg met de trainers en leiders.
  • Het spelen van voetbal op je eigen spelniveau is leuker en leerzamer, dan wekelijks onder of boven je niveau te moeten spelen, daarom zullen we proberen alle jeugdteams zo goed mogelijk in te delen bij de KNVB.

  Teamindeling

  We streven naar een limiet bij de E- en F-pupillen van maximaal 9 spelers (bij voorkeur 8 spelers) per team. Dit kan inhouden wanneer de limiet is bereikt, er jammer genoeg geen nieuwe spelers kunnen worden aangenomen, als volwaardig spelende leden. Zij mogen na aanmelding wel direct deelnemen aan de trainingen van hun leeftijdscategorie maar kunnen dan niet deelnemen aan de wedstrijden. Ook bestaat er de mogelijkheid bij jongste F-pupillen 4 tegen 4 te laten spelen.

  In elk E- of F- team spelen zoveel mogelijk kinderen van dezelfde leeftijd. Ook wordt er getracht kinderen die bij elkaar in dezelfde klas op school zitten in 1 team te plaatsen. Daarnaast kan bij de indeling van de spelers ook rekening gehouden worden met de voetbalkwaliteiten van de kinderen. Positieve groepsvorming en het plezier in voetbal met vriendjes staan zoveel mogelijk centraal. De spelers worden ingedeeld door de evt technische jeugdcoördinator en/of de jeugdcommissie. Vanzelfsprekend zal er ook ruimte zijn voor de mening van de trainers en leiders.

  Het selecteren van jeugdspelers binnen de jeugdafdeling (A t/m D) vindt, daar waar mogelijk, plaats op basis van voetbalkwaliteiten. Gedrag, trainingsinzet en leeftijd kunnen ook meegewogen worden. Wel zal er in iedere leeftijdscategorie door de technisch jeugdcoördinator gescout worden om alle talentvolle spelers in beeld te hebben. Alle spelers worden geselecteerd door de evt technisch jeugdcoördinator en/of de jeugdcommissie. Vanzelfsprekend zal er ook ruimte zijn voor de mening van de trainers en leiders.

 • GEDRAGSREGELS +

  Algemeen
  VV DEES wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de voetbalsport vinden we belangrijk. VV DEES wil actief werken aan de bewustwording bij spelers, begeleiders, trainers, en ouders/verzorgers op dit vlak . VV DEES moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen voetballen. Dit vraagt om duidelijke gedragsregels. Met name de trainers, begeleiders en ouders/verzorgers hebben een belangrijke verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie voor wat betreft het uitdragen en bewaken van gedragsregels. Bij overtreding van de regels kunnen sancties volgen.

  De gedragscode geldt voor alle leden. Voor iedereen geldend zijn de algemene gedragsregels opgesteld (dus voor leden, bezoekers, zowel senioren als jeugd) en per doelgroep (spelers, trainers, begeleiders, ouders/verzorgers) zijn specifieke gedragsregels opgesteld.

  Over wie gaat het:
  Iedereen die lid is, lid wil worden, dan wel als trainer/leider/vrijwilliger bij VV DEES wil werken, moet van de gedragscode op de hoogte zijn. Voor jeugdleden geldt bovendien dat ook de ouders/verzorgers op de hoogte moeten zijn van de gedragscode. De gedragscode moet door iedereen bij VV DEES worden uitgedragen en nageleefd. We moeten elkaar hierop kunnen en durven aanspreken. Goede omgangsvormen vormen het uitgangspunt voor ons handelen.

  Voor meer informatie download de gedragsregels via de groene button Gedragsregels D.E.E.S. onderaan deze pagina.

 • 1

Jaarlijks organiseert vv DEES een aantal toernooien

Ieder jaar organiseert voetbalvereniging DEES met behulp van vele vrijwilligers meerdere voetbaltoernooien voor zowel jeugd als voor senioren, onderstaand een overzicht:

 • Hemelvaarttoernooi
  Een voetbaltoernooi van 3 dagen (do,za,zo) waarin al onze jeugdelftallen, tegen andere verenigingen uit de regio in toernooiverband wedstrijden tegen elkaar spelen.
  (Organisatie door de jeugdtoernooicommissie).
 • Mixtoernooi
  Een voetbaltoernooi waarin onze senioreneden en leiders/trainers van jeugd en senioren door elkaar gemixt een toernooi spelen.
  (Organisatie door de technische commissie).
 • Knoerttoernooi
  Dit is een groots, mini voetbaltoernooi. Waarbij 50-tal heren- en 25-tal damesteams, een toernooi op kleine veldjes, met een mix van veld en zaalvoetbalregels spelen.
  (Organisatie door de Knoertorganisatie).
 • Oliebollentoernooi
  Een zaalvoetbaltoernooi voor jeugdleden en seniorenleden. Georganiseerd op de laatste dag van het jaar.
  (Organisatie door de jeugd en technische- commissie).
 • Penaltytoernooi
  Ieder jaar wordt er een indoor penaltytoernooi georganiseerd, waarbij teams tegen elkaar de strijd aangaan, om de felbegeerde “penaltyking”bokaal.

Meer informatie over het knoerttoernooi

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17